admin
Lorem ipsum dolor sit amet.


Dziedzictwo smakowe Warmii, Mazur i Powiśla oraz bogactwa otaczającej nas przyrody stanowią dla nas największą inspirację. Nasz Szef Kuchni Marcin Zakrzewski, przygotowując potrawy dla Państwa, wykorzystuje bogate zasoby produktów lokalnych i sezonowych. Ryby z naszego jeziora, grzyby z pobliskich lasów, warzywa i owoce z ekologicznych gospodarstw, sery, miody, oliwy, zioła… smakują wyjątkowo. Wędzimy, pieczemy, grillujemy, wekujemy, marynujemy na miejscu aby zadowolić najbardziej wrażliwe podniebienia. Nasza kuchnia od lat słynie z wyjątkowych smaków przygotowywanych pod czujnym okiem doświadczonego szefa kuchni. W roku 2022 zdobyliśmy pierwsze miejsce w prestiżowym konkursie „Mistrzowie Smaku” organizowanym przez Polska The Times w dwóch kategoriach: Kucharz Roku oraz Restauracja Roku województwa warmińsko-mazurskiego. Ze względu na lokalizację oraz stałych gości przebywających na wyspie obowiązuje telefoniczna rezerwacja na 24h przed przybyciem. Tel 884-694-535. Pozwól nam przygotować się na Twoje przybycie.

.

Marcin Zakrzewski swoją kuchenną przygodę rozpoczął w Hotelu Anders pod czujnym okiem Szefa Kuchni. Przez wiele lat zdobywał praktykę w restauracjach Warmii i Mazur. Wielokrotny laureat prestiżowych konkursów, mistrz zawodu – egzaminator, gotował dla pary prezydenckiej ale też na szczycie góry, gdzie produkty jak i on sam musiały dolecieć samolotem. Lubi wyzwania dlatego też wybrał Wyspę Brzozową, gdzie jedyną drogą dotarcia jest prom lub przepłynięcie w pław. Przez wszystkie lata z wielką dbałością o szczegóły tworzy idealne receptury, dopracowując w każdym detalu połączenia smaków, aromatów i wyjątkowych doznać estetycznych. Bardzo lubi odtwarzać receptury kuchni staropolskiej z połączeniem nowoczesności i sezonowości produktu, który jest dostępny w danym momencie. Poza Szefem Kuchni, za kulinarnymi sukcesami Wyspy Brzozowej stoi wyjątkowy zespół kucharzy, pomocy kuchennych złożony z wieloletnich pracowników i współpracowników.

Od roku 2023 uruchamiamy naszą restaurację dla wszystkich gości, ale tylko i wyłącznie na określonych zasadach. Nie wynikają one z braku naszej gościnności a jedynie wyzwań logistycznych jakie stawia prowadzenie restauracja na wyspie:

  • Jeżeli chcesz skorzystać z naszej restauracji zadzwoń na 24h przed przybyciem i poinformuj nas o tym. Tel. 884-694-535
  • Ustal z Szefem Kuchni zamówienie i szczegóły podania. Menu ustalamy indywidualnie.
  • Pamiętaj że na Wyspie przebywają tylko goście zameldowani dlatego zgłoś fakt przybycia u obsługi lub w recepcji.
  • Pamiętaj że na wyspę dostaniesz się tylko promem dlatego zaraz po przybyciu na pomost, zadzwoń do nas pomożemy w przeprawie i wskażemy miejsce do zaparkowania.

  • Jeżeli w/w zasady nie stanowią dla Ciebie problemu odwdzięczymy się miłą gościną, pyszną kuchnią w wyjątkowym wydaniu, w wyjątkowym miejscu. Przyjmujemy również wyzwania w postaci live cooking na katamaranie, jachcie, pomoście lub zorganizujemy kolacje na jednej z 21 wysp jeziora Narie. A może masz jakiś inny pomysł?

    W trakcie pobytu w naszym ośrodku ale również przebywając w okolicy, zachęcamy do wykupienia pysznego wyżywienia w skład którego wchodzą:

  • Śniadanie – w formie bogatego stołu szwedzkiego, wydawane są w godzinach 8.00-10.00
  • Obiadokolacja – w skład której wchodzi: zupa lub krem + drugie danie + deser + kompot lub napój. Podawana indywidualnie do stolika w godzinach 14.00-16.00
  • Koszt 7 dniowego wyżywienia:

  • Osoba dorosła – 679 pln / 7dni
  • Dzieci 3-12lat – 476 pln / 7dni

  • W przypadku krótszych pobytów cenę należy podzielić na 7 i pomnożyć przez ilość dni lub skorzystać z naszego kalkulatora


    Diety: bezglutenowe, bezlaktozowe, wegetariańskie, wegańskie, sibo, realizujemy po wcześniejszym ich zgłoszeniu i ustalenia szczególnych preferencji dlatego po ustaleniu czy możemy się ich podjąć, będą wymagały dodatkowej opłaty.
    W naszej restauracji istnieje również możliwość zamówienia potrawy dnia w godzinach 18.00 – 20.00. Organizujemy dzień ryby, dzień włoski, a każdy dzień tygodnia smakuje inaczej. Informacje co wydajemy? i w jaki dzień? znajdą Państwo na tablicach informacyjnych ośrodka oraz na naszych profilach na FB i Instagramie w dniu w którym będziemy je wydawać.

    Warmia smakuje wyjątkowo: ryby z pobliskich jezior, sery z farm kozich, miody z domowych pasiek, pieczywo i mięsa wytwarzane przez lokalnych dostawców nie mają sobie równych. Dzięki tym cudownym i pysznym dobrom natury oraz ciężkiej pracy właścicieli możemy śmiało stwierdzić że produkty naszych dostawców są zdrowe i na bardzo wysokim poziomie. W zawiązku z tym że u wszystkich Państwo również możecie się zaopatrzyć bezpośrednio poniżej przestawiamy:


  • Gospodarstwo Rybackie w Bogaczewie https://www.zrbogaczewo.com/
  • Kozia Farma Złotna https://koziafarma.pl/
  • Ekologiczne gospodarstwo ogrodnicze Joanna i Sebastian Walkiewicz
  • https://www.facebook.com/EkologicznegospodarstwoWalkiewicz/
  • Zakład Masarski Zbigniew Rolka w Małdytach tel 502 609 124
  • Miody WOWKA z Miłakowa www. https://miodywowka.pl
  • Młyn Produkcyjno-Handlowy „Młyn w Rynku” https://www.mlynwrynku.com/
  • Rzemieślnicze Lody „Tradycja” https://www.facebook.com/lodziarniatradycja
  • Palarnia Kawy Fonte https://fonte.com.pl/
  • Kwaśne Jabłko http://www.kwasnejablko.pl/
  • Lawendowe Pole https://lawendowepole.pl/
  • Spiżarnia powstała z potrzeby dzielenia się produktami które wytwarzamy na miejscu. To goście zmotywowali nas do jej powstania i bardzo wam za to dziękujemy. Powstają tu wyjątkowe produkty które cieszą się powodzeniem wśród amatorów doceniających ich wyjątkowy smak. I tak można nabyć na miejscu w zależności od dostępności pyszne powidła: malina, truskawka z miętą, truskawka z kwiatem czarnego bzu, pomarańcz z kardamonem, syropy z mniszka, oleje różne smaki, ryby w zalewie, miody, nalewki i wiele innych dobroci jakie daje nam natura. Idealne zestawy ma prezent.

    Leave Comment

    Close Offcanvas Sidebar
    pl PL
    X